Pintye Andi
ÉPÜLETGÉPÉSZETI MEGOLDÁSOK
Napkollektor, klíma, fűtés, víz, gáz, öntözőrendszer | Debrecen
 

Szolgáltatások


Vízsterelés

VÍZSZERELÉS, CSATORNAHÁLÓZAT KIÉPÍTÉS,
VÍZVEZETÉK RENDSZER

tervezés, kialakítás, szerelés és karbantartás – Debrecen

Régi és új épületek víz- és csatornarendszerének felmérése, víz és csatornahálózat kialakítása, javítása, bővítése.

Konyhai és fürdőszobai blokkok vízvezeték rendszerének kiépítése, felújítása, átalakítása (szükség esetén bontással együtt).
Berendezési tárgyak cseréje, szerelvényezés (mosdó, fürdőkád, zuhanytálca, zuhanykabin, bidé, WC csésze és tartály, csapok, csaptelepek, stb.)
Ázások, csőtörések feltárása, megszüntetése, elhárítása.

Gázszerelés

GÁZIPARI MŰSZAKI-BIZTONSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT;
GÁZKÉSZÜLÉK SZERELÉS, GÁZSZERELÉS, GÁZVEZETÉK RENDSZER

tervezés, kialakítás, szerelés és karbantartás – Debrecen

A lakásokban, családi házakban, középületekben alkalmazott gázkészülékek szakszerű beszerelése és rendszeres időközönkénti karbantartása elengedhetetlen a biztonságos és megfelelő működéshez. Probléma hiányában is minimum évente egyszer javasolt átnézetni szakemberrel a gázkészülék állapotát a fűtési szezon kezdete előtt.

Fűtés

KÖZPONTI FŰTÉS, EGYEDI FŰTÉSI RENDSZER

tervezés, kialakítás, szerelés és karbantartás – Debrecen

Az épületek, családi házak legmagasabb költségeit az energiaszámlák jelentik. Ezért is nagyon fontos, hogy a fűtési technológiát körültekintően alakítsuk ki.
Az alábbiakban összefoglaltuk a leggyakoribb fűtési megoldásokat.

Radiátoros fűtés

A tüzelőanyag fajtájától függetlenül a gyors felfűtést eredményező radiátoros kialakítás az egyik legnépszerűbb fűtési mód.

Felújítás során egyre többen választanak formatervezett fűtőtesteket, illetve (akár kiegészítő fűtésként) ún. törülközőszárító radiátorokat, melyek egy elektromos patron segítségével akkor is üzemeltethetőek, ha a fűtési rendszerünket még nem indítjuk be.

Padlófűtés

A padlófűtési rendszer praktikus, mert nem foglal el külön helyet a helyiségből. Alkalmazása mára a családi házak, középületek megszokott fűtési rendszerévé vált, vélhetően az általa nyújtott optimális komfortérzet biztosítása, továbbá a jelentős energia megtakarítás miatt. Az emberi szervezet által ideálisnak érzett hőmérséklet elosztást sokkal jobban megközelíti, mint a radiátoros fűtés.

A padlófűtés által kínált előnyök csak a padlószerkezet megfelelő kialakítása és korrekt szabályozás mellett érvényesíthetők.

Vegyes fűtés

A vegyes fűtés (azaz a radiátoros és a padlófűtés kombinálva) alkalmazásakor fontos tényező, hogy míg a radiátorok 60-80 fokos vizet is "elfogadnak", addig padlófűtés, valamint falfűtés esetében a 40 Celsius fokot a megfelelő szabályozással szigorúan be kell tartani.

Falfűtés-hűtés

A meleg víz nemcsak a padlóban vezethető csövekben, hanem a falak felületén is. A radiátoros rendszerekkel szemben, falfűtés esetében kialakul a falak és a helyiségben tartózkodó személyek közötti hősugárzási egyensúly, ezáltal optimális komfortérzetet garantálva, egyenletes vertikális hőmérséklet eloszlást létrehozva.

Nincs olyan alacsony felületi hőmérséklet korlátozás, mint a padlófűtés esetén.

A nyáron a helyiségeket alacsonyabb hőmérsékletű vízzel hűteni is lehet. Ebben az esetben még kedvezőbb a beruházási költség, hiszen nem kell külön fűtő és hűtőrendszert kialakítani.

Infrafűtés

Az infrapanel az elektromos áramot alakítja át hővé, és ezt sugározza. Nem a levegőt melegíti fel, hanem először a helyiségben lévő tárgyakat, élőlényeket, majd az azok által leadott hő melegíti fel a levegőt. A hőhatása olyan az élőlényekre, akár a Napé, ezáltal kedvezően hat az ember életfunkcióira.

Napkollektoros fűtés

NAPKOLLEKTOROS, AZAZ SZOLÁR RENDSZER

tervezés, kialakítás, szerelés és karbantartás – Debrecen

A lakosság részéről egyre fokozottabban jelentkezik az igény a fűtési rendszerek átalakítására, korszerűsítésére a megújuló energiák felhasználásával. A magas költségek mellett a környezetre gyakorolt negatív hatások miatt is érdemes elgondolkodnunk az alternatív energiaforrások által nyújtott lehetőségeken.

A napkollektoros rendszereket a Nap energiájával használati melegvíz (szakzsargonban HMV) előállítására, fűtésrásegítésre, medencefűtésre, valamint elektromos árammal működő berendezések üzemeltetésére is használhatjuk.

Egy megfelelő méretezésű szolár rendszer, a használati meleg víz 70-80 százalékát, a fűtési energia 30-40 százalékát, míg egy medence hőigényének akár a 90 százalékát is biztosíthatja évente.

Automata öntözőrendzser

AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER

tervezés, kialakítás, szerelés és karbantartás – Debrecen

Vállaljuk családi házak, közterületek, ipari területek automata öntözőrendszerének telepítését.Klimatizálás

KLIMATIZÁLÁS, LÉGKONDÍCIONÁLÓ KÉSZÜLÉKEK, KLÍMA

szerelése és karbantartása – Debrecen

A légkondicionáló készülékek ma már nemcsak hűvösebbé, hanem egészségesebbé is tehetik otthonunkat, munkahelyünket, hiszen a beépített légtisztító rendszerek segítségével a levegőt megszűrik, az allergéneket megkötik ill. feloldják.

A klímaberendezések fűtő berendezésként is szolgálhatnak.

A készülékek technikai fejlődésének eredményei a készülékek megjelenésében, a kezelhetőségben, multifunkcionalitásban, valamint az energiatakarékosságban egyaránt mérhetőek.